росіяни завдали повітряний удар по Одесі (ВІДЕО)

Среда, 17 января 2024, 10:20
Вночі та вранці 17 січня росіяни атакували з повітря Одесу - спочатку дронами-камікадзе, потім ракетами.
росіяни завдали повітряний удар по Одесі (ВІДЕО)

У ніч на 17 січня 2024 року противник завдав удару 20-ма ударними безпілотниками типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ – рф. та двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгогородської обл. – рф у напрямку Харкова.

В Одеській області повітряна тривога була з 1:20 до 2:12 ночі. Саме в цей час більшість "шахедів" атакувала Одесу. У інших регіонах повітряна тривога та відбиття повітряного удару тривали довше.

Загалом сили ППО збили 19 з 20 запущених дронів.

За інформацією Сил оборони півдня України 11 дронів було збито на підльоті до узбережжя Одеської області та Одеси, переважна більшість впали в море. Дрони летіли на критично малій висоті. Але уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкоджено багатоквартирні будинки, крамниці, приватні автівки містян в Приморському районі Одеси, як це ми можемо побачити - на проспекті Шевченка.

Внаслідок атаки сталося загоряння газової труби, 4-х припаркованих легкових автомобілів, балконів на 3-му та 4-му поверхах та квартири на 2-му поверсі 5-ти поверхового житлового будинку, де пошкоджено всі квартири. Частково зруйновано фасад будинку у Приморському районі. Вибуховою хвилею пошкоджено 12 автомобілів, 4 з яких знищені вщент. Пошкоджено тепломережу, 58 житлових будинків приблизно на добу залишилися без опалення. Є кілька поранених.

Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, областей. 

Згодом, вже вранці, о 6:38 в Одесі ще раз оголосили повітряну тривогу, що тривала до 7-ї ранку - і це співпало за часом з кількома віддаленими звуками вибухів. Повідомлялося про ракети, що летять з моря у бік Одеси та Затоки - Білгорода-Дністровського. За кілька хвилин до цього у Криму повідомляли про можливий запуск ракет з літака над морем в районі Балаклави. Іншої інформації про цей ракетний удар поки що немає, втім в Одесі та Одеській області не було і уражень - і тому можна досить впевнено заявити, що всі запущені ракети були збиті, або впали десь на відкритій місцевості і не завдали шкоди. 

Окрім того, вночі росіяни також атакували вказаними на початку ракетими С-300 Харків, де були уражені житлові будинки.

comments powered by HyperComments