Литва надає Україні пакет військової допомоги

Среда, 10 января 2024, 14:14
Довгостроковий пакет військової допомоги на 200 мільйонів доларів від Литви буде включати бронетранспортери, боєприпаси та системи розмінування.
Литва надає Україні пакет військової допомоги

Литва надасть Україні довгостроковий пакет військової допомоги на 200 млн євро. Про це повідомив 10 січня, президент Литви Гітанас Науседа під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським. Український президент прибув до Литви із неоголошеним візитом 10 січня.

Президент Литви зазначив, що перші поставки з пакета допомоги надішлють наприкінці січня. Зокрема, йдеться про боєприпаси, генератори та системи розмінування.

У лютому 2024 року Литва також надасть бронетранспортери М577. Точну кількість озброєння Гітанас Науседа не уточнив. Водночас литовський президент додав, що країна також буде тренувати українських військовослужбовців.

М577 являє собою командно-штабну бронемашину на основі шассі та ходової частини стандатного БТР НАТО американського виробництва М113.

Раніше, наприкінці листопада Литва передала Україні пакет військової допомоги, до якого увійшли боєприпаси, системи підриву, а тако7ж зимове спорядження для військовослужбовців.

 

comments powered by HyperComments