Україна може отримати ракети для ЗРК Patriot японського виробництва

Среда, 20 декабря 2023, 13:03
США і Японія домовляються між собою про зняття заборони на експорт ракет для зенітного комплексу Patriot, що виробляються в Японії - для їх подальшої передачі Україні.
Україна може отримати ракети для ЗРК Patriot японського виробництва

Американська газета The Washington Post з посиланням на високопосадовців США написала, що цього тижня Японія має оформити зміни в політиці, які дозволять їй експортувати ракети для системи протиповітряної оборони Patriot — їх можуть передати Україні.

Видання пише, що закупівля нових ракет Patriot поповнить арсенали Вашингтона і дасть США "гнучкість" у надсиланні більшої кількості засобів ППО в Україну.

За словами чиновників, зміна правил військового експорту в Японії не прямо згадуватиме Patriot, але відповідатиме запитам Білого дому.

Рішення японського уряду очікується 22 грудня – йдеться про ракети PAC-2 і PAC-3, які здатні перехоплювати балістичні цілі.

Це зніме заборону на ліцензований оборонний експорт, що дозволить ракетам Patriot, виробленим у Японії, бути розміщеним на озброєнні США.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що взимку Україна отримає ще кілька нових систем протиповітряної оборони Patriot, проте він не назвав кількість.

comments powered by HyperComments