Україну атакували гіперзвуковими ракетами і дронами-камікадзе

Пятница, 15 декабря 2023, 09:20
Напередодні вдень вперше за багато місяців постійні тривоги через зліт винищувачів МіГ-31К виявилися реальними. З них росіяни атакували гіперзвуковими ракетами, а увечері - дронами-"шахедами".

14 грудня 2023 року окупанти завдали ракетного удару «Кинджалами».

Через зліт літаків МіГ-31К з аеродрому Саваслєйка - рф., о 14.09 по всій території України було оголошено повітряну тривогу - другу за день з цієї причини.

Всі деталі - у нашому відеосюжеті.

Близько 14.15 було здійснено пуски ракет. Прильоти в район Старокостянтинова були вже о 14.20. Від моменту оголошення повітряної тривоги – до прильотів в центральній Україні минуло усього 10 хвилин. Адже час підльоту гіперзвукових ракет всього кілька хвилин.

Загалом противник застосовував три аеробалістичні ракети повітряного базування Х-47М2 “Кинджал” із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку міста Київ та Старокостянтинова.

Зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил Збройних Сил України знищено одну ракету Х-47М2 “Кинджал” в Київській області.

Про наслідки влучань чи не влучань ворожих ракет в Хмельницькій області коментувати не будемо.

Кілька ворожих цілей виявилися, імовірно, імітовані ворожим РЕБ.

Втім, командування Повітряних Сил і далі буде оперативно повідомляти про напрямок руху усіх цілей, адже неможливо одразу встановити реальний це "Кинджал" чи так звана "фальшціль".

Всього за день чотири рази оголошувалася повітряна тривога через зліт МіГ-31К і при цьому також повідомлялося про наявність повітряних цілей. Перша така тривога була в Одесі та Одеській області об 11:07 і до 12:40. Друга з 14:07 до майже 15-ї, третя з 15:35 по 16:15. І остання тривога через МіГ була вже з 17:30 по 18:30.

А вже увечері росіяни здійснили удар дронами-камікадзе. Одеську область він оминув стороною, але частина дронів летіли над Одеською областю далі, тому з 21 вечора і до майже половини першої ночі в Одесі була оголошена повітряна тривога.

Загалом у ніч на 15 грудня 2023 року противник атакував ударними безпілотниками типу «Shahed» з району Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край – рф).

Усі 14 ворожих безпілотників було збито мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та Полтавської областей.

ППО показала себе досить ефективно у протидії атакам аеробалістичними ракетами, які донедавна вважалися абсолютно ультимативною зброєю, якій взагалі неможливо протидіяти. А проти дронів-камікадзе ППО відпрацювала на 100%.

comments powered by HyperComments