Уряд Німеччини планує у два рази збільшити допомогу Україні

Вторник, 12 декабря 2023, 11:05
У планах Німеччини на 2024 рік - подвоєння обсягів фінансової та військової допомоги Україні.
Уряд Німеччини планує у два рази збільшити допомогу Україні

Німеччина у 2024 році подвоїть військову допомогу Україні, збільшивши її до 8 млрд євро. Таким чином, Німеччина стане одним із головних партнерів України.

Про це заявила міністр з питань європейських справ Анна Люрманн перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ. “Федеративна Республіка Німеччина подвоїть військову підтримку України наступного року з 4 мільярдів до 8 мільярдів”, – сказала вона.

Люрманн додала, що цей тиждень є вирішальним для ЄС та України стосовно питання щодо початку переговорів про вступ. Німеччина підтримує Україну і сподівається, що інші члени ЄС мають таку саму позицію.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус не змінив думку про те, що Євросоюз не зможе передати Україні один мільйон боєприпасів до весни 2024 року, проте пообіцяв покращення ситуації. В найближчі місяці Німеччина передасть 200 тисяч снарядів.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що, ймовірно, найближчим часом війна росії проти України не закінчиться, тому Берлін має намір продовжити підтримку Києва. Німеччина повинна бути готовою зробити більше, якщо інші країни ослабнуть.

comments powered by HyperComments