Вночі ППО відбили атаку шахедами

Среда, 22 ноября 2023, 09:35
У ніч на 22 листопада Україна знову була під повітряною атакою дронами-камікадзе. Атаку було успішно відбито.

Минулого вечора, з 20 години 21 листопада і до 3 години ночі 22 листопада російські окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ -рф) 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та крилатою ракетою Х-22 – із літака Ту22М3 з цього ж напрямку.

Дрони летіли звичним маршрутом через Херсонську, Миколаївську та Одеську область у напрямку до Київської та Хмельницької областей. Тому під час "транзитного" прольоту однієї з груп "шахедів" повітряна тривога була і в Одеській області.

Всі 14 дронів були збиті системою ППО у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей.

Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих. Слід зауважити, що росіяни вперше ще з вересня застосували стратегічні бомбардувальники - увечері фіксувався зліт двох літаків Ту22 з аеродрому Моздок.

Також інформуємо, що напередодні над морем на підходах до Одеси було збито російський розвідувально-ударний дрон "Mohajer-6", який здатен діяти на відстані до 200 км від точки старту, літати до 12 годин і нести ракети чи бомби вагою до 100 кг.

Нагадаю, що вчора вдень та увечері росіяни також здійснили ракетний удар по Одесі та південним районам Одеської області, випустивши загалом три крилаті надзвукові протирадіолокаційні ракети Х31, які дали два прильоти в Одесі в адмінбудівлю та припортову інфраструктуру, а ще одна впала десь в полі.

comments powered by HyperComments