Україна отримує менше боєприпасів для артилерії через нову війну в Ізраїлі

П'ятниця, 17 листопада 2023, 13:50
За словами президента України, через нову війну в Ізраїлі, скоротилося постачання боєприпасів для артилерії калібру 155 мм.
Україна отримує менше боєприпасів для артилерії через нову війну в Ізраїлі

Постачання артилерійських снарядів калібру 155 мм в Україну сповільнилося, заявив президент України Володимир Зеленський. За його словами, скорочення поставок відбулося після атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні. "Це не те, що США сказали: ми нічого Україні не даємо. Ні! Просто всі борються за (запаси) самі. Це життя. Я не кажу, що це позитивно, але це життя, і ми повинні захищати те, що наше", – висловився очільник держави.

Раніше повідомлялося про плани США надати Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, які були призначені для України. Передбачалося, що ці боєприпаси будуть виділені з резервних запасів Штатів. За даними ЗМІ, вказані снаряди зберігалися в Ізраїлі в межах угоди між двома країнами. Деякі посадовці США припускали, що перенаправлення боєприпасів не вплине на здатність України продовжувати боротьбу з РФ.

ККрім поставок із боку США, Україна має обіцянку від Євросоюзу, яка передбачала, що протягом року, до березня 2024-го, блок надасть мільйон боєприпасів. Однак ЄС не встигне виконати цей план. Як пояснював міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, це повʼязано з бюрократичними перепонами.

 

comments powered by HyperComments