Німецький Бундестаг не схвалив передачу Україні далекобійних ракет

П'ятниця, 17 листопада 2023, 10:50
16 листопада на засіданні федерального парламенту Німеччини рішення про передачу Україні далекобійних крилатих ракет Taurus не набрало більшості голосів і, відповідно, не було схвалене.
Німецький Бундестаг не схвалив передачу Україні далекобійних ракет

На вчорашньому засіданні німецького Бундестагу депутати відмовилися підтримувати ухвалу про передачу української армії крилатих ракет Taurus. Такий результат голосування стався всупереч тому, що більшість депутатів у ФРН є прихильниками подальшої допомоги Україні, у тому числі й військової.

Представники блоку християнських партій стверджували, що Берлін може посилити допомогу Києву щодо військової підтримки, і це стосується передачі далекобійних ракет Taurus.

"Дискусія про Taurus має бути практичною. Для Путіна Крим відіграє символічну роль, а після цього мають бути обрізані лінії постачання, коли армія РФ вирушить до РФ, коли у них не буде необхідної кількості зброї. Крим є частиною України, він має повернутися під контроль української влади, а Taurus – це один з інструментів для реалізації цієї мети", - сказав депутат-консерватор Родеріх Кізеветтер. Крім того, він висловив упевненість, що "Україна не повинна зазнати поразки, а Росія не повинна стати переможцем".

При цьому ще один депутат Робін Вагнер наголосив, що українська армія змогла б досягти більших успіхів на фронті, якби від Заходу надходило більше допомоги.

comments powered by HyperComments