Швеція надала Україні додаткові самохідні гаубиці

Понедельник, 6 ноября 2023, 13:42
Своєрідний подарунок зробила Україні на честь дня артилериста Швеція - у вигляді додаткової партії з 8 самохідних гаубиць Archer.
Швеція надала Україні додаткові самохідні гаубиці

4 листопада 2023 року Міністерство оборони Швеції підтвердило передачу восьми 155-мм колісних самохідних гаубиць в Україні. Ці гаубиці є частиною загальної військової підтримки Швеції Україні, яка оцінюється приблизно в 2 мільярди доларів з початку війни.

Зобов’язання Швеції щодо військового зміцнення України було ще більше підкреслено оголошенням додаткового пакету допомоги в січні 2023 року на суму 4,3 мільярда шведських крон (419 мільйонів доларів США), за яким у серпні 2023 року послідував пакет на суму 200 мільйонів доларів США, головним чином спрямований на зміцнення запасів артилерійських боєприпасів України.

Archer - це 155-мм колісна самохідна гаубиця розрахована на швидке реагування та високу мобільність. Встановлений на всюдихід 6×6 Volvo A30D, Archer може швидко маневрувати різними ландшафтами, дозволяючи силам швидко змінювати позиції, щоб ухилитися від контратак противника. Його автоматизована система заряджання здатна забезпечувати вогонь протягом 30 секунд після команди, що є критично важливою функцією, яка дозволяє використовувати тактику «стріляй і переміщуйся» — стріляти та негайно рухатися на нове місце, щоб уникнути ударів у відповідь. Дальність дії системи досить суттєва: вона здатна вражати цілі на відстані до 40 кілометрів, використовуючи стандартні боєприпаси, і розширений радіус дії понад 50 кілометрів за допомогою високоточних боєприпасів.

comments powered by HyperComments