Офіційно: США вважають, що вся військова допомога застосовується за призначенням

Пятница, 3 ноября 2023, 11:48
У США не виявили жодних порушень щодо використання наданої Україні військової та технічної допомоги.
Офіційно: США вважають, що вся військова допомога застосовується за призначенням

Україна використовує все західне озброєння за призначенням, заявила посол США в Києві Бріджит Брінк; "Жодних махінацій, про які твердили трампісти - Вашингтон не виявив. Це стосується не лише поставок зброї. США прискіпливо стежать і за гуманітарними пакетами, прямою бюджетною підтримкою та іншими формами допомоги."

Амбасадорка вкотре наголосила, що допомога Україні перебуває під пильним наглядом. За контроль відповідає відразу кілька урядових агенцій США. Позаяк Вашингтон усвідомлює масштаб української корупції. Вважають, що це проблема регіонального рівня.

Водночас відзначили і кроки щодо боротьби з корупцією в України. Про це буцімто свідчать останні судові процеси проти ексчиновників та олігархів.

"Жодну одиницю поставленого озброєння не використали не за призначенням. Вся зброя йде саме на забезпечення тих потреб, для яких вона і рекомендована. Це ж стосується гуманітарних поставок, прямої бюджетної підтримки та інших форм допомоги. Я особисто спостерігаю за цим дуже пильно. Це моя безпосередня відповідальність як представника США в Україні. У цьому мені допомагають й інші агенції. Зокрема, ті, що працюють тут, в Україні", – сказала Бріджит Брінк.

comments powered by HyperComments