Вночі росіяни завдали повітряного удару (ВІДЕО)

Понедельник, 23 октября 2023, 09:20
В ніч на 23 жовтня росіяни завдали комбінованого удару з повітря ударними дронами та авіаційними крилатими ракетами

Після двох нічних обмежених повітряних атак минулих вихідних вчора, в ніч на 23 жовтня, росіяни вдалися до біль масованого повітряного удару.

У ніч на 23 жовтня 2023 року російські окупаційні війська атакували 13 «шахедами», керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. В Одесі повітряна тривога була понад 3,5 години, було чутно успішну роботу ППО.

Всі цілі знищено. З них 9 БпЛА було збито над Одеською областю, в тому числі на підльоті до Одеси з моря, ще 1  - на Вінничині. Ракету запускали над окупованою частиною Запорізької області ю

Уламками збитого дрона було пошкоджено дах складської будівлі об'єкта припортової інфраструктури в Одеському районі. Пожежу оперативно загасили. Люди не постраждали.

Перед цим дві ночі поспіль були повітряні удари, які завдавалися відносно невеликими групами "шахедів", які летіли з південного та північно-східного напрямків і, наприклад в ніч на 22 жовтня, долітали аж до Хмельницької області. Де їх всі і збивали. Так, в ніч на 22 жовтня було знищено 6 дронів-камікадзе різних типів. Це мало за мету, скоріше за все, виявлення позицій та характеру роботи української ППО. При цьому є вірогідність застосування росіянами нового типу безпілотників типу "шахед" з іншим двигуном, що відрізняється за звуком.

Також ворог дуже сильно збільшив інтенсивність ударів коригованими авіабомбами по Херсонській області, комбінуючи їх з обмеженими пусками авіаційних крилатих ракет типу Х59.

Окрім того, позаминулої ночі була спроба ракетного удару по Одеській області, коли за добу було випущено 7 ракет невстановлених типів, які всі або збили над морем, або вони самі здетонували над морем чи просто впали у воду.

На жаль, розташовані навіть за кілька десятків кілометрів від фронту міста майже не захищені від ударів переобладнаними зенітними ракетами С300. Одна з таких ракет напередодні влучила у склад "Нової Пошти" у Харкові, де загинуло 6 людей і багато поранених.

comments powered by HyperComments