Вночі росіяни атакували Україну шахедами (ВІДЕО)

Понедельник, 16 октября 2023, 09:26
В ніч на 16 жовтня відбулася повітряна атака України обмеженою кількістю дронів-шахедів та ракет. Одеська область не стала цього разу ціллю росіян, але удар прийшовся на інші регіони.

Уночі 16 жовтня 2023 року російські агресори атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники.

Всього було зафіксовано застосування однієї балістичної ракети «Іскандер М», п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 та 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Авіаційними ракетами атаковано північні та східні регіони України, шахеди з північно-східного напрямку противник направив у різних напрямках, зокрема на захід. 

В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 “Shahed-136/131”. Тепер - якою була бойова робота по регіонам.

Дніпропетровська область. Одну ракету збили, інша поцілила по Дніпровському району. Без жертв.

Полтавська область. Влучень немає, але уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. Попередньо, троє постраждалих. 

Хмельницька область. Працювала ППО. Руйнувань та постраждалих немає.

За словами очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, останніми тижнями росія не проводила масованих ракетних ударів. Це свідчить про те, що у них там йде процес накопичення певного запасу ракет, як авіаційних, так і морських для наступних масованих чи не дуже ракетних ударів.

Окрім того, великий обсяг дронів-камікадзе типу "шахед", які запускали з Криму наприкінці вересня та на початку жовтня, зараз дещо вичерпано - тому що в Крим не завозили нових партій цих безпілотників, а масштабних запусків шахедів також не було вже кілька днів.

Як розповів спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, Україна перед початком зимового сезону взяла в оренду у союзників деяку кількість систем ППО. Це робиться для посилення захисту українського неба, дозволяє союзникам надати нам негайну реальну допомогу і при цьому формально зберегти власні потужності у секторі ППО.

comments powered by HyperComments