Україну знову атакували шахедами

Пятница, 6 октября 2023, 09:19
В ніч на 6 жовтня 2023 р. відбувся черговий повітряний удар росіян безпілотниками-камікадзе, однією з цілей якого стала Одеська область.

Як і минулої доби, у ніч на 6 жовтня 2023 року російські окупаційні війська вчергове атакували із мису Чауда (ТОТ Крим) ударними БпЛА типу «Shahed».

Зафіксовано пуски 33 «шахедів», які прямували кількома групами у напрямку південних, східних та центральних областей. Дрони входили в повітряний простір України з моря над берегом Миколаївської та Одеської областей. Потім вони летіли складними траєкторіями , часто змінюючи курс, в тому числі над водоймами і над державним кордоном.

Повітряна тривога в Одеській області була з половини першої години ночі і майже до 4-ї.

До відбиття повітряної атаки залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи мобільних вогневих груп та радіоелектронної боротьби.

Силами та засобами ППО, Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 25 "Shahed-131/136". З них збито 3 над Одеською і 8 над Миколаївською областю.

Під ударом опинилися прикордонна і припортова інфраструктура Придунав'я:  пошкоджено зерносховище, зайнялись кілька вантажних автівок, пожежу оперативно ліквідовано. Люди не постраждали.

Функціонування поромної переправи Орлівка - Ісакча тимчасово зупинено.

Також росіяни завдали 2-х ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Харкова. Зокрема ракета влучила по житловому будинку. Наразі відомо про 16 поранених, одна дитина загинула.

comments powered by HyperComments