Ворог атакував південь України шахедами

Суббота, 30 сентября 2023, 10:24
У ніч на 30 вересня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе по південним областям України.
Ворог атакував південь України шахедами

У ніч на 30 вересня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed» з південного напрямку (мис Чауда - в окупованому Криму).
Усього зафіксовано близько 40 ударних БпЛА «Shahed-131/136».

Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 30 «шахедів» у межах Одеської, Миколаївської та Вінницької областей. 6 з них збили над Одеською областю.

 «Безпілотники були знову направлені на південь Одеської області, знову були направлені непростими маршрутами.  У тому числі маневруючи, намагалися обійти систему протиповітряної оборони для того, щоб увійти не лише до південних, а й до центральних регіонів України», — заявила представник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Також за минулу добу росіяни тричі спрямовували тактичну авіацію у сторону острова Зміїного та випустили туди 3 керовані авіабомби.

Крім того, у Міністерстві оборони Румунії розповіли, що під час чергової російської атаки на українські порти на Дунаї пізно увечері 29 вересня було оголошено повітряну тривогу для мешканців жудеців Тульча і Галац, що розташовані поруч з українськими містами Ізмаїл та Рені, а радіолокаційні системи зафіксували несакціонований вход у повітряний простір країни.

comments powered by HyperComments