Румунія засуджує російські атаки півдня Одеської області

Вторник, 26 сентября 2023, 15:15
Міноборони Румунії засудило російську атаку дронів-камікадзе на припортову інфраструктуру Одеської області. Там кажуть, що відстежували її у реальному часі.
Румунія засуджує російські атаки півдня Одеської області

Міністерство оборони Румунії засудило російську атаку дронів-камікадзе на припортову інфраструктуру Одеської області. «Ми рішуче засуджуємо ці невиправдані та незаконні атаки», — йдеться в повідомленні відомства  

Там додали, що відстежували під час атаки повітряну обстановку на кордоні у режимі реального часу.

Свідками цієї атаки стали жителі румунського прикордонного міста Ісакча. Дрон атакував Орлівку, де знаходиться переправа між нею та Ісакчею. Це на відео зняли румунські працівники переправи. Як пише «Радіо Свобода», на кадрах чоловіки кричать своїм колегам на баржі якнайшвидше залишити український порт.

Вранці 26 вересня берегова охорона в Румунії вже оголосила, що рух через прикордонний пункт пропуску «Ісакча» закритий через атаку.

Загалом вночі 26 вересня над Одеською областю було збито 10 російських дронів. Однак є влучення, внаслідок якого було ушкоджено будівлю пункту пропуску Орлівка та 30 вантажних машин, 6 з яких горіли. Також вдалося відвести від місця влучення та пожежі 2 пасажирських автобуса.

comments powered by HyperComments