Німеччина надає новий пакет допомоги, але поки що без ракет

Вторник, 19 сентября 2023, 12:28
Пакет військової допомоги на 400 млн. євро надає Німеччина, але ракети TAURUS до нього поки що не включені.
Німеччина надає новий пакет допомоги, але поки що без ракет

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України, який складається з боєприпасів, систем розмінування, електро- і теплогенераторів. Про це в інтерв’ю Bild заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус. Загальна вартість пакета становить 400 млн євро.

Міністр оборони ФРН заявив, що Німеччина підтримує Україну в її боротьбі проти жорстокої війни, яку веде росія на території України.

Що увійде до нового пакета допомоги від Німеччини:

  • фугасні, мінометні, реактивні боєприпаси,
  • системи розмінування,
  • броньовані автомобілі,
  • зимовий одяг,
  • генератори.

Влада Німеччини поки не вирішила передавати українським військовим далекобійні ракети Taurus з радіусом дії до 500 кілометрів.

Пісторіус нагадав, що Німеччина вже надала Україні бойові танки Leopard та сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T. При цьому країна посідає друге місце у світі за обсягом військової підтримки України. "Обов'язок всього німецького уряду - дуже ретельно зважувати кожну поставку зброї. Необхідно з'ясувати безліч політичних, юридичних, військових та технічних аспектів. Це нелегко. Німецький уряд ще не вирішив, чи відправляти крилаті ракети Taurus", - зазначив Пісторіус.

За його словами, зараз німецька влада веде переговори з Україною про умови використання Taurus, у тому числі про завдання ударів тільки на українській території та розгортання ракет, для чого може знадобитися допомога Бундесверу.

comments powered by HyperComments