Напередодні росіяни бомбили острів Зміїний

Понедельник, 11 сентября 2023, 10:10
В ніч на 10 вересня росіяни здійснили повітряний удар по острову Зміїний. Наступного дня біля острова було знищено російський безпілотник.
Напередодні росіяни бомбили острів Зміїний

Вночі 10 вересня росіяни з винищувачів скинули одну чи кілька керованих авіабомб на острів Зміїний. Цей удар був без наслідків - адже на острові, скоріше за все, немає постійного гарнізону. 

У оперативному командуванні "Південь" ЗСУ вважають, що таким чином росіяни демонструють свою "присутність" у північно-західній частині Чорного моря з метою психологічного тиску та щоб заважати судноплавству: "Ми можемо говорити про певну активізацію тактичної авіації ворога і активізуються вони зокрема у напрямку острова Зміїний, час від часу скидаючи там керовані авіабомби. Це все продовження тиску на цивільне судноплавство, запропонований Україною гуманітарний коридор, все ж таки 4 судна ним скористалися. Ворог намагається тероризувати, переконуючи судновласників, що є загроза з повітря" - йдеться в повідомленні.

Цікаво, що цей удар був здійснений буквально напередодні початку міжнародних військово-морських навчать "Сі-Бриз", які будуть проходити з 11 по 15 вересня неподалік від острова Зміїний в румунських територіальних водах за участю США, Великобританії, Франції, Туреччини, Болгарії та України.

А вже 11 вересня біля острова Зміїний сили ППО знищили БПЛА російських військових "Форпост", який вони запустили для розвідки, повідомили у Силах оборони півдня України

comments powered by HyperComments