Україна продовжує наступ

Четверг, 7 сентября 2023, 12:25
Наступальні дії ЗСУ станом на 7 вересня показані як у оперативній інформації Генштабу ЗСУ, так і у оптимістичній оцінці генсека НАТО Йєнса Столтенберга.
Україна продовжує наступ

За інформацією Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

У Запорізькій області на Мелітопольському напрямку ЗСУ мали успіх в районах південніше Роботиного та західніше Вербового, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.

Також Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Лиманському та Бахмутському напрямках. Тут противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Оріхово-Василівки.

Збройні сили Україна змогли прорвати оборонні лінії російських військ. Контрнаступ поступово набирає обертів. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу перед депутатами Європейського парламенту.

За словами Столтенберга, попри складні бої, контрнаступ українських воїнів поступово набирає обертів та "приносити плоди".

"Українці поступово завойовують позиції. Це важкі бої, складні бої, але вони змогли прорвати оборонні лінії російських сил. І вони просуваються вперед", - заявив генеральний секретар НАТО.

comments powered by HyperComments