Частина російських шахедів впали на румунську територію

Понедельник, 4 сентября 2023, 13:33
Вночі 4 вересня один чи декілька випущених росіянами дронів-камікадзе впали на території Румунії, що фактично означає обстріл росіянами однієї з країн НАТО.
Частина російських шахедів впали на румунську територію

Під час масованої атаки на портову інфраструктуру дунайських портів Одеської області вночі 4 вересня російські ударні безпілотники впали та здетонували на території Румунії. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії”, — написав Ніколенко.

За його словами, це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО. "Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав”, — наголосив спікер МЗС.

В Румунії категорично заперечили інформацію української сторони про те, що російські ударні дрони вибухнули на її території під час нічної атаки 4 вересня, однак не заперечили самого факту падіння дронів на румунській.

"Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв’язку з атакою російських безпілотників, і минулої ночі, і в суботу та неділю, проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї. У жодному з епізодів використані рф ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії”, — ідеться у заяві, яку поширило Міноборони Румунії.

Водночас міністерство наголосило, що вважає ці атаки з боку росії невиправданими і такими, що суперечать міжнародному гуманітарному праву. Румунська сторона додає, що застосовує заходи підвищеної пильності на суходолі, у морі та у повітрі і робить свій внесок у посилення оборони й стримування на східному фланзі згідно з національними планами та планами у рамках НАТО.

Нагадаємо, вночі 4 вересня було збито 23 з 32 запущених росіянами дронів-камікадзе, в тому числі 17 над Одеською областю.

comments powered by HyperComments