США планують у 5 разів збільшити виробництва 155-мм артилерійських снарядів

Среда, 16 августа 2023, 14:20
Необхідність поповнення запасів боєприпасів та досвід, що показує високу роль артилерії у сучасній війні, спонукав військове керівництво США збільшити виробництво 155-мм артилерійських снарядів уп'ятеро.
США планують у 5 разів збільшити виробництва 155-мм артилерійських снарядів

США мають намір у кілька разів збільшити виробництво 155 мм боєприпасів на фоні допомоги Україні у їх постачанні. Про це заявив представник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер.

За словами представника Міноборони, США забезпечили швидке збільшення виробництва боєприпасів 155 калібру з 14 тис. одиниць на місяць у лютому 2022 року до приблизно 24 тис. одиниць на місяць зараз. "І ми плануємо вийти на рівень понад 80 тис. снарядів на місяць протягом наступного року", - зазначив Райдер.

Він додав, що "хоча ці запаси не безмежні", у Пентагоні "задоволені рівнем запасів", а також "можливістю продовжувати тісно співпрацювати у цьому відношенні з союзниками та партнерами по всьому світу".

“Щодо касетних боєприпасів це забезпечило українцям можливість продовжувати боротьбу з ворогом. У нас є всі ознаки того, що вони застосовують цю зброю належним чином на полі бою, як і обіцяли”, - наголосив Райдер.

"Але що б їм не було потрібно, ми продовжуватимемо тісно співпрацювати для забезпечення того, щоб Україна мала все необхідне для продовження боротьби і повернення суверенної території", - резюмував генерал.

comments powered by HyperComments