Одеську область атакували росіяни "шахедами" (ВІДЕО)

Среда, 16 августа 2023, 09:19
Вночі 16 серпня росіяни атакували безпілотниками-камікадзе типу "шахед" південь Одеської області, намагаючись зруйнувати інфраструктуру дунайських портів.
Одеську область атакували росіяни "шахедами" (ВІДЕО)

Минулої ночі було дві чи навіть більше хвиль повітряного удару дронами-камікадзе. Відповідно, в Одеській області було дві нічних повітряних тривоги - з приблизно 1:20 до половини на третю ночі та з 3:20 майже до 5-ї години ранку. Крім того, напередодні увечері в Одесі оголошувалася повітряна тривога через перебування у повітрі винищувача МіГ-31, який здійснював імітацію пусків ракет "Кинджал", Ще одна схожа така тривога була вдень 15 серпня.

Ракетного удару цієї ночі не було, були лише дрони-камікадзе, які запускалися з південного берега Азовського моря і потім летіли над Чорним морем у напрямку південних районів Одеської області.

Загалом сили ППО знищили 13 "шахедів" - 11 над південними районами Одеської області і 2 над Миколаївською областю. Про загальну кількість запущених росіянами дронів українське командування не повідомляє, тому об'єктивно оцінити якість роботи ППО ми не можемо, хоча слід зауважити про зростання якості захисту дунайських портів Одеської області - Ізмаїла та Рені.

Однак не збиті дрони дали деяку кількість влучень. Як повідомив та опублікував фото голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дуная постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС.

Слід зауважити, що це вже третя починаючи з 24 липня системна атака російських окупантів саме на дунайські порти Ізмаїл та Рені з метою перешкодити судноплавству через єдиний діючий зараз портовий кластер України. І ці удари проводяться виключно дронами-камікадзе типу "шахед", які, на відміну від ракет, є дійсно найточнішою зброєю у росіян. Та ще зауважимо, що сили ППО збивають ці "шахеди" у досить великій кількості вже другого разу - і це добре.

Також нагадаю, що минулої ночі росіяни випустили по західним і центральним областям України 28 крилатих ракет - по 4 ракети Х22 і "Калібр" та 20 Х101, з яких було збито 16 "Калібрів" та Х101. А позаминулої ночі росіяни атакували Одесу, випустивши по місту 8 ракет "Калібр" та 15 "шахедів", які всі були збиті. Але частина ракет і дронів збивалася безпосередньо над містом, що спричинило пошкодження майже 300 будинків, в тому числі і мого, та знищення від пожежі великого супермаркету.

comments powered by HyperComments