По ряду областей України росіяни завдали ракетного удару (ВІДЕО)

Вторник, 15 августа 2023, 09:23
В ніч на 15 серпня росіяни завдали ракетного удару по деяким областям України.

Близько 4.00 години 15 серпня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. В Одеській області при цьому повітряна тривога була з третьої години ночі до половини ни шосту ранку. Перед цим протягом кількох годин ми стежили за перельотом стратегічних бомбардувальників Ту-95 з баз у Мурманській області.

Загалом було зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка);

20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ);

4 крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття.

Сили ППО знищили 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». 

Цей удар у більшості був націлений на західні області України, зокрема по Волині, де ракета влучила у промислове підприємство, по Львівській області, де було зруйновано дитячий садок і пошкоджено більше 100 житлових будинків. У Черкаській області дві ракети влучили у місто Сміла - у медичний заклад та по приватному підприємстсву.

Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

comments powered by HyperComments