США надали Україні черговий пакет допомоги

Понедельник, 14 августа 2023, 18:05
Новий пакет допомоги від США має загальну вартість біля 200 мільйонів доларів та включає в себе системи ППО, боєприпаси та обладнання для розмінування.
США надали Україні черговий пакет допомоги

Сполучені Штати Америки оголосили 14 серпня, надання чергового пакета військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів. Допомога містить засоби протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, протитанкову зброю та додаткове обладнання для розмінування, йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

????????США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму $200 млн

В пакет увійшли:
Додатковий боєкомплект для ЗРК Patriot;
Додатковий боєкомплект для HIMARS;
Системи і обладнання для розмінування;
Артилерійські снаряди калібру 105 та 155 мм;
Танкові снаряди калібру 120 мм;
ПТКР TOW;
Ракети до ПТРК Javelin та подібних систем;
37 тактичних тягачів;
58 водовозів;
Понад 12 мільйонів набоїв та гранат;
Підривні боєприпаси для розчистки перешкод;
Запасні частини, забезпечення обслуговування та інше польове обладнання.

"Щодня Росія вбиває українських мирних жителів і руйнує цивільну інфраструктуру, а також використовує голод як зброю і сприяє глобальній продовольчій безпеці, руйнуючи цивільні порти та зернову інфраструктуру України", - йдеться у заяві держсекретаря США. Він переконаний, що РФ може закінчити війну "в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши жорстокі атаки". "Доки вона цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники і партнери залишатимуться єдиними з Україною, допоки це буде потрібно", - запевнив Блінкен.

За даними агентства Reuters, цей пакет допомоги став першим в рамках розподілення коштів після бухгалтерської помилки міністерства оборони США, про яку стало відомо у липні. Тоді вартість зброї, наданої Збройним силам України (ЗСУ), помилково завищили на 6,2 мільярда доларів. Причиною такої помилки в обліку стало використання Пентагоном у розрахунках вартості озброєнь, які заміщують передану Україні техніку, що спрацювало на користь Києва, оскільки тепер він може отримати більше зброї.

Загалом, з початку повномасштабного російського вторгнення США надали Україні понад 43 мільярди доларів безпекової допомоги.

comments powered by HyperComments