В ООН відреагували на обстріли Одеси та Херсонщини

Понедельник, 14 августа 2023, 15:40
ООН на рівні чиновників середньої ланки реагує на російські обстріли Одеси та Херсонської області, але слова посадовців ООН не здатні вплинути на ситуацію.
В ООН відреагували на обстріли Одеси та Херсонщини

Мешканці Херсонщини та Одещини через невибіркові удари росії по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі пережили особливо важкі вихідні – загинули та були поранені багато людей, зокрема дітей. Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун щодо ескалації ударів на півдні країни, передає Укрінформ.

Вона зауважила, що цивільне населення та цивільна інфраструктура по всій Україні продовжують потерпати від невибіркових ударів російської федерації.

«Мешканці півдня країни, у тому числі в Херсонській та Одеській областях, пережили особливо важкі вихідні, оскільки через обстріли загинули й були поранені багато мирних мешканців, зокрема дітей. Удари також вплинули на роботу гуманітарних організацій та нашу здатність допомагати постраждалим від наслідків війни», - зазначила Браун.

У цьому контексті вона повідомила, що у п'ятницю, 11 серпня, представники громадської організації ADRA були змушені припинити розподіл життєво необхідної допомоги після того, як їхній склад та автомобілі були пошкоджені внаслідок обстрілу Херсонщини. Гуманітарна координаторка ООН в Україні вкотре наголосила, що мирні мешканці та цивільна інфраструктура не мають бути мішенню невибіркових обстрілів рф.

Нагадаємо, в ніч на 14 серпня росіяни атакували Одесу, випустивши 8 ракет "Калібр" та 15 дронів-камікадзе типу "шахед" - все це було збито ППО. Але падіння уламків спричинило пожежі та пошкодження будинків. В тому числі згорів вщент супермаркет Fozzy та загорілася будівля студентського гуртожитку в центрі Одеси.

comments powered by HyperComments