Одесу атакували ракетами і дронами

Понедельник, 14 августа 2023, 09:32
В ніч на 14 серпня 2023 року Одеса стала ціллю відносно масованого повітряного удару росіян ракетами та дронами.
Одесу атакували ракетами і дронами

Минулої ночі в Одесі двічі оголошували повітряну тривогу - перший раз з 1-ї і до половини на третю години ночі, другу - з 2:45 по майже половину на третю годину ночі. В цей час двома хвилями росіяни завдали ракетний удар та удар дронами-камікадзе по Одесі.

Всьго росіяни запустили 8 крилатих ракет "Калібр" та 15 дронів-камікадзе типу "шахед".

Ракети запускали з одного з фрегатів типу 11356, який знаходився неподалік від Ялти - це був "Адмірал Макаров" або "Адмірал Ессен".

Дрони запускали з південного берега Азовського моря.

Сили ППО збили над Одесою всі ці 8 ракет і 15 дронів. Однак уламки від збитих ракет спричинили численні пошкодження в центрі Одеси та у деяких інших районах.

Повністю згорів супермаркет Fozzy, загорівся студентський гуртожиток в центрі Одеси, дуже багато будинків в центрі міста залишилися без вікон - їх повибивало вибуховою хвилею чи уламками. Постраждали 6 навчальних закладів у Приморському районі Одеси та 1 у Хаджибейському. Відомо про трьох поранених.

Зауважу, що кілька днів тому, 11 серпня, росіяни завдали удар 4 ракетами "Кинджал", з яких одну було збито над Києвом, інші були спрямовані по аеродрому в Коломиї, але не влучили. А аналіз збитих нещодавно "шахедів" вказує на те, що їх починають збирати вже і на росії.

Той факт, що ППО змогла збити над Одесою всі ракети, говорить про підвищення її ефективності. Тим більше, що Україна нещодавно отримала дві пускові установки системи Patriot та кілька десятків мобільних пускових установок під британські авіаційні ракети, які переобладнано у зенітні ближнього радіусу дії.

comments powered by HyperComments