Вночі росіяни завдали повітряного удару "шахедами"

Четверг, 10 августа 2023, 10:42
В ніч на 10 серпня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе, постраждала Рівненська область.

Всю другу половину дня 9 серпня росіяни виснажували систему ППО хибними повітряними тривогами - вони тричі підіймали у повітря винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети "Кинджал". Під час другої з таких тривог навіть повідомлялося про пуски ракет, але насправді це виявилося звичайною імітацією - з метою спробувати визначити позиції та характер роботи системи ППО. 

Вже під час нічної повітряної тривоги після 23-ї години з цієї ж причини росіяни також запустили дрони-камікадзе типу "шахед" з північно-східного напрямку, з району Курська. Ця повітряна атака тривала з 23.00 по 4.00, в ній було задіяно 10 ударних безпілотників.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони знищено 7 ворожих безпілотників. Застосовано зенітні керовані ракети та стрілецьку зброю підрозділів безпосереднього прикриття. ППО працювала у кількох областях. Також під час цієї тривоги ще раз підіймався у повітря винищувач МіГ-31К.

Три не збитих дрони або частково, або всі влучили в нафтобазу у Рівненській області. Там виникла велика пожежа. Постраждалих не було.

Натомість є і добрі новини. Черговий пакет військової допомоги від Німеччини має дві пускові установки системи Patriot, які або посилять існуючі батареї, або дозволять створити ще одну батарею та направити її на посилення ППО, наприклад, Одеси.

comments powered by HyperComments