Ворог завдав повітряного удару: більшість ракет і всі "шахеди" знищені

Воскресенье, 6 августа 2023, 10:56
Увечері 5 та в ніч на 6 серпня росіяни завдали комбінованого масованого ракетного удару по Україні. Більшість ракет та всі ударні дрони-камікадзе були збиті.
Ворог завдав повітряного удару: більшість ракет і всі "шахеди" знищені

Вдень 5 серпня в Одесі було кілька повітряних тривог, пов'язаних з перебуванням у повітрі винищувачів МіГ-31К, які можуть нести аеробалістичні гіперзвукові ракети "Кинджал", Однак лише починаючи з тої тривоги, яка була оголошена близько 19-ї години, тривога стала не потенційною, а цілком реальною. В цей час, а також двома хвилями вночі росіяни завдали масштабний повітряний удар, застосовуючи у різних комбінаціях оті самі ракети "Кинджал", морські ракети "Калібр", авіаційні ракети Х-101 та іранські ударні дрони типу «Shahed».

У першій хвилі, увечері 5-го серпня з 19 до 19:30 вечора, ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування «Калібр» та три аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал». 12 із 14 «Калібрів» було знищено протиповітряною обороною. Щодо «Кинджалів» інформацію не оприлюднювали. В цей час також повідомлялося, що одна або більше ракет запускалися з території білорусі.

У ніч на 6 серпня ворог продовжив атакувати ударними БпЛА «Shahed» з південно-східного напрямку, 6 крилатими ракетами «Калібр» – з акваторії Чорного моря відразу після опівночі, а дещо згодом - 20 крилатими ракетами Х-101/Х-555 - з літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспію. Останні ракети летіли за складною траєкторією, спочатку зайшли в повітряний простір України, потім вийшли, потім знову зайшли, вже над Україною кілька разів змінювали курс - але у загальному напрямку до Хмельницької області. При цьому повідомлялося, що декілька ракет "Калібр" були спочатку спрямовані на Одесу, а потім змінили курс у напрямку Миколаєва - де і були збиті.

Сили ППО вночі знищили усі 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 5 ракет «Калібр» та 13 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Загалом, за кілька хвиль атак, з вечора 5-го по ранок 6-го серпня 2023 року противник застосував 70 засобів повітряного нападу.

Протиповітряною обороною знищено:

17 з 20 запущених крилатих ракет «Калібр»;

13 з 20 крилатих ракет Х-101/Х-555;

27 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Інформація про 13 не збитих ракет не оприлюднювалося. Однак відомо, що частина з них спричинила певні ушкодження в Хмельницькій області в районі Старокостянтинова. А загалом ефективність роботи ППО цього разу слід оцінити досить високо.

comments powered by HyperComments