Президент США вважає, що росія може застосовувати ядерну зброю проти України

Вторник, 20 июня 2023, 16:36
Загроза застосування російськими окупантами тактичної ядерної зброї є, за словами президента США, цілком реальною.
Президент США вважає, що росія може застосовувати ядерну зброю проти України

Президент США Джо Байден заявив напередодні, що загроза застосування тактичної ядерної зброї з боку президента росії Володимира Путіна є “реальною”, передає Reuters.

“Коли я був тут близько двох років тому і говорив, що турбуюсь про висихання річки Колорадо, всі дивилися на мене як на божевільного. Вони подивилися на мене так, як коли я сказав, що турбуюся про те, що Путін застосує тактичну ядерну зброю. Це реально”, – сказав Байден групі донорів у Каліфорнії.

Напередодні, 17 червня, американський президент назвав заяву Путіна про те, що росія розмістила свою першу тактичну ядерну зброю в Білорусі, “абсолютно безвідповідальною”.

Раніше, самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що білорусь почала отримувати тактичну ядерну зброю від росії. Деякі одиниці начебто втричі потужніші за атомні бомби, які США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році. Як зазначається, розгортання боєголовок – менш потужної ядерної зброї меншої дальності, яка потенційно може бути використана на полі бою, – є першим переміщенням Москвою таких боєголовок за межі росії з часів розпаду Радянського Союзу.

Однак, очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданрв заявив, що росія поки що фактично ще не розміщувала ядерні боєголовки на території білорусі.

comments powered by HyperComments