Курт Волкер закликає уряд США надати Україні літаки та далекобійні ракети

Понедельник, 19 июня 2023, 11:58
За словами дипломата і колишнього представника Держдепу США з питань України Курта Волкера, американський уряд робить замало для допомоги Україні, якій треба якнайскоріше надати бойові літаки та далекобійні ракети ATACMS
Курт Волкер закликає уряд США надати Україні літаки та далекобійні ракети

Україна має отримати від держав-партнерів усе необхідне озброєння, щоб здобути якнайшвидшу перемогу над росією, звільнити захоплені території та позбавити країну-агресора часу та можливостей завдати ще більшої шкоди.

Наразі ЗСУ необхідні ракети великої дальності ATACMS, касетні боєприпаси, сучасні винищувачі F-16 та штурмовики A-10. Про це в інтерв'ю сказав колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

Він зазначив, що Україна отримала достатньо засобів для того, щоб провести контрнаступ, але це не означає, що партнери зробили все можливе. За словами Волкера, винищувачі українська армія мала отримати набагато раніше, як і штурмовики. "Потрібно було раніше надати Україні літаки. Вважаю, що було б корисно передати і штурмовики A-10", – заявив дипломат.

Він додав, що, ймовірно, США "зробили менше, ніж могли" через страх спровокувати Росію. За його словами, в адміністрації американського президента Джо Байдена побоюються застосування росіянами ядерної зброї.

comments powered by HyperComments