США надають 40-й пакет військової допомоги Україні.

Вторник, 13 июня 2023, 10:54
Новий пакет військової допомоги Україні від США повинен відновити втрати ЗСУ.
США надають 40-й пакет військової допомоги Україні.

Сполучені Штати нададуть Україні пакет додаткової військової допомоги на суму до 325 млн дол., повідомили в оборонному відомстві США, інформує "Голос Америки" з посиланням на власні джерела.

За словами двох чиновників, які говорили з "Голосом Америки" на умовах анонімності, пакет включатиме бронемашини Stryker та Bradley, які можуть замінити ті, що були пошкоджені або знищені під час українського контрнаступу, який зараз триває.

Офіційні особи сказали, що остання допомога також включає боєприпаси для зенітно-ракетних систем (NASAMS), а також більше ракет для артилерійських систем високої мобільності (HIMARS).

Оголошення про допомогу прозвучало на тлі повідомлень про те, що протягом останніх днів Україна втратила понад десяток бойових машин піхоти Bradley.

"Ці топові системи, хоч би якими гарними вони були, – вразливі та потребують заміни, і це нагадує про те, що таке забезпечення безпеки не є одноразовим. Це має тривати в довгостроковій перспективі", – сказав Бредлі Боуман, старший директор Центру військової та політичної сили вашингтонського Фонду захисту демократій.

Останній пакет допомоги стане 40-м санкціонованим президентом США наданням військової техніки з запасів Пентагону після вторгнення військ Москви до України у лютому 2022 року.

comments powered by HyperComments