Вночі росіяни завдали повітряного удару

Пятница, 9 июня 2023, 09:15
Увечері 8 та вночі 9 червня росіяни завдали чергового повітряного удару по Україні. Перед цим протягом двох днів вони не завдавали ударів, була така собі перерва.
Вночі росіяни завдали повітряного удару

Загалом за вечер і ніч в Одесі було три повітряних тривоги.

'

Перший удар був увечері, біля 20-ї години. 2 ракети морського базування "Калібр" випустили з підводного човна, що був на чергуванні у Чорному морі. Ці дві ракети пролетіли над Одеською областю і влучили у цивільні і промислові об'єкти у місті Умань. Там зруйновано  супермаркет АТБ, це росіяни називають "центром прийняття рішень", вільна каса.

Другий основний удар вночі був комбінований. Спочатку після 22-ї години стало відомо про зліт бомбардувальників Ту-95 з Мурманської області та літака радіолокаційного спостереження А-50, також були помічені ударні дрони.

Всього ж росіяни випустили з 4 бомбардувальників Ту-95 6 крилатих ракет типу Х101 над Каспійським морем, а також 16 ударних дронів-камікадзе.

З цієї кількості ППО збила 4 ракети, 10 ударних дронів та 4 розвідувальних дрони різних типів.

Є інформація про влучення ракети у Житомирській області, в приватному житловому секторі міста Звягель.

Цей удар був комбінованим, з застосуванням ракет морського і авіаційного базування та ударних дронів у відносно невеликій кількості. ППО в цілому впоралася та збила більшість повітряних цілей.

comments powered by HyperComments