ППО відбила потужний ракетний удар (ВІДЕО)

Вторник, 16 мая 2023, 10:44
Увечері та вночі 15-16 травня в Одесі було кілька повітряних тривог. А в Києві в цей час працювала ППО та відбивала найконцентрованіший та дуже небезпечний комбінований удар ракетами і безпілотниками.
ППО відбила потужний ракетний удар (ВІДЕО)

У нашому відеосюжеті - деталі повітряного удару в ніч на 16 травня. Росіяни запустили на Київ 18 ракет трьох різних типів та 6 ударних дронів. В Одесі ситуація залишилася спокійною і без обстрілів, попри численні повітряні тривоги.

ППО збила все: це 9 ракет "Калібр" 6 ракет "Кинджал" 3 балістичні ракети 6 дронів "Шахед 136" Ефективність роботи ППО в Києві дозволяє порівняти її з ізраїльською системою "Залізний Купол".

Уламки від збитих російських ракет пошкодили декілька об'єктів у різних районах Києва.

Загалом у системі ППО в районі Києва зараз створена багатоешелонована система, яка здатна збивати балістичні та навіть гіперзвукові ракети. Найбільш далекобійні системи, які здатні також боротися з балістичними ракетами - це американська Patriot та італо-французька SAMP/T на базі ракет Aster-30. Середню ланку по дальності по літакам та крилатим ракетам відпрацьовують системи IRIS-Т, С-300 та ряд інших ЗРК. А на останній ланці є дуже багато зенітно-ракетних комплексів, в тому числі переносних ЗРК різних типів та автоматична зенітна артилерія. 

За рівнем ефективності ця система наближається до їзраїльського "Залізного Куполу", проте, на відміну від нього, бореться з найскладнішими видами цілей - крилатими та балістичними гіперзвуковими ракетами.

comments powered by HyperComments