Як росіяни атакували Одесу і Київ ракетами та дронами (ВІДЕО)

Понедельник, 8 мая 2023, 09:35
В ніч з 7 на 8 травня росіяни здійснили повітряну атаку Одеси та Києва, застосувавши ракети зі стратегічних бомбардувальників та дрони-камікадзе.
Як росіяни атакували Одесу і Київ ракетами та дронами (ВІДЕО)

Увечері 7 травня було зафіксовано зліт російських стратегічних бомбардувальників Ту-22 з аеродромів Шайківка та у Енгельсі. Ці літаки зробили величезний "гак" над південною частиною росії та вилетіли у повітряний простір над Чорним морем у Краснодарському краї. Приблизно у цей час, майже о 23-й годині було оголошено повітряну тривогу як в Одеській області, так і по всій території України.

Майже о половині дванадцятої години ночі над Одесою пролунали кілька потужних вибухів. Також вибухи було чутно в Одеській області у Білгород-Дністровському районі.

Пізніше оперативне командування "Південь" повідомило деталі повітряної атаки росіян. Вони випустили 8 надзвукових ракет Х-22 приблизно над мисом Тарханкут. З них дві ракети влучили. Одна у логістичний склад продовольчого підприємства у Одеському районі неподалік від Одеси, що спричинило велику пожежу. Друга ракета влучила у курортний об'єкт на морському узбережжі Одеської області. Інші 6 ракет або впали в море, або впали кудись у ненаселені місця. Спочатку інформації про постраждалих не було. Згодом, за інформацією ДСНС, пожежу загасили вже вранці 8 травня, відомо станом на 10-ту годину ранку про трьох поранених та одного зниклого без вісті.

У Києві всю ніч з 7 на 8 травня працювала ППО. Столицю України росія атакувала дронами-камікадзе іранського виробництва, випустивши їх 35 одиниць. Всі 35 були збиті ППО. Але уламки збитих дронів пошкодили у Києві кілька об'єктів, в тому числі багатоповерховий житловий будинок.

Самі росіяни через свої державні засоби масової дезинформації повідомили, що уражений склад продовольчої компанії був для росіян "складом боєприпасів", а спричинена влученням ракети у склад пожежа - "детонацією".

Таким чином, ми бачимо протягом травня 2023 року активізацію ударів росіян по українським містам. Вони частіше спрямовують свої атаки на Київ і поновили ракетні обстріли Одеси.

comments powered by HyperComments