Україна отримає від Данії та Нідерландів додаткові танки Leopard 2

Четверг, 20 апреля 2023, 15:05
На додачу до раніше анонсованих поставок танків Leopard 1 з Данії та невеликої кількості Leopard 2 з Нідерландів ці дві країни надають Україні ще 14 танків Leopard 2.
Україна отримає від Данії та Нідерландів додаткові танки Leopard 2

Збройні сили України отримають додатково 14 танків Leopard 2 від Нідерландів та Данії. За словами міністра закордонних справ Данії Ларса Лекке Расмуссена, передача танків є "великою пожертвою у рамках спільного проекту з Нідерландами".

Ці стануть доповненням до передачі анонсованих Данією раніше старіших версій танків – Leopard 1. Про це повідомляє датське видання DR.

Виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен зазначив, що до кінця 2023 року щонайменше 80 танків Leopard 1 дістануться України і зможуть допомогти країні у боротьбі з російською агресією. При цьому він додав, що наразі не бачить жодних ознак того, що війна закінчиться найближчим часом. "Ми збираємося займатися довгостроковим конфліктом, і тому важливо дати чіткий політичний сигнал про те, що ми солідарні з українським населенням та його бажанням захистити свою країну", – заявив Поульсен.

Крім того, в.о. міністра оборони Данії уточнив, що танки Leopard 2 можуть бути поставлені Україні на початку 2024 року.

Одночасно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм данським колегою Ларсом Льокке Расмуссеном. В ході розмови Кулеба і Расмуссен, зокрема, обговорили прискорення постачання 100 танків Leopard 1, з яких 80 повинні надійти до кінця цього року.

comments powered by HyperComments