Росіяни завдали ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Вторник, 21 марта 2023, 23:03
Аналізуємо події ракетного удару, який росіяни завдали по Одесі увечері 21 березня.
Росіяни завдали ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

Відразу після 19:30 вечора 21 березня в Одесі оголосили повітряну тривогу. І вже за кілька хвилин було чутно кілька вибухів. Це росіяни атакували Одесу ракетами.

Як повідомили у повітряному командуванні "Південь", ракети росіяни випустили з винищувачів Су-35. Вони у кількості не менше двох одиниць злетіли з аеродрому Бельбек поблизу окупованого Севастополя, а потім випустили ракети типпу Х-59 по Одесі вже над морем.

Згідно офіційних повідомлень повітряного командування "Південь", дві ракети о 19:40 були збиті системою ППО. 

Однак, як заявив керівник офісу президента України, ще одну ракету не вдалося збити і вона влучила у триповерховий житловий будинок - гуртожиток на території монастиря православної церкви московського патріархату. На місці влучення виникла пожежа, яку оперативно загасили рятувальники. Є четверо поранених.

Зауважу, що це перший реальний удар по Одесі за майже півроку. До цього останній раз росіяни обстрілювали Одесу ще у вересні та жовтні 2022 року, коли у декілька об'єктів на території міста влучили пару безпілотників-камікадзе іранського виробництва. Інші удари приходилися.

Можливо також, що для імітації загрози з моря у другій половині дня 21 березня вперше за кілька днів з Севастополя вийшли в море два російські ракетні кораблі. Однак вони можуть завдати ще одного удару в будь-який момент.

comments powered by HyperComments