Винищувачі для України буде передавати Польща

Четверг, 9 марта 2023, 14:20
Авіаційне питання для України вирішується таким чином, що спочатку будуть передані винищувачі радянського зразка, а потім і стандарту НАТО.
Винищувачі для України буде передавати Польща

Україна, скоріше за все, спочатку отримає винищувачі та інші військові літаки від східноєвропейських країн. А згодом, по вичерпанню запасів таких літаків, в першу чергу МіГ-29, процес зміниться на передачу літаків стандарту НАТО -як це було з постачанням танків.

Зараз, після Словаччини, другою країною, яка надасть Україні бойові літаки , в тому числі винищувачі МіГ-29, стане Польща. Це було підтверджено на зустрічі міністрів оборони країн – членів ЄС у Швеції.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що Польща погодилася передати Україні винищувачі у складі коаліції. Про це він повідомив у Facebook.

Надь розповів, що про рішення Польщі передати Україні МіГ-29 почув під час зустрічі міністрів оборони країн Європейського Союзу. Захід відбувся вчора, 8 березня, у Швеції.

«Думаю, настав час ухвалити рішення. Гинуть люди в Україні, ми справді можемо їм допомогти, немає місця словацькій політизації. Це нелюдяно та безвідповідально», – сказав Надь.

Президент Польщі, Анджей Дуда також підтвердив, що не має нічого проти передачі Україні літаків.

comments powered by HyperComments