Українські військові почали навчання на німецьких танках

Понедельник, 13 февраля 2023, 17:55
Вже відомо, що українські танкісти освоюють німецькі танки, а канцлер Німеччини назвав конкретні терміни постачання великої партії танків Leopard.
Українські військові почали навчання на німецьких танках

Бундесвер розпочав навчання українських військових на танках Leopard 2. Як повідомляє Tagesschau, про це повідомив спікер Міноборони Німеччини.

Навчання пройдуть здебільшого на базі школи танкових військ у Мюнстері і мають завершитися до кінця першого кварталу, щоб передача танків була синхронізована із закінченням навчання. Крім цього, також розпочалися програми підготовки бійців ЗСУ на бойових машинах піхоти Marder.

Німеччина та інші країни в рамках військової допомоги можуть передати Україні до кінця березня 2023 року 80 танків Leopard 2. Про це розповів німецький канцлер Олаф Шольц.

За його словами, постачання цих броньованих бойових машин залежатиме від того, як швидко вдасться навчити на них українські екіпажі, а також від деяких інших чинників. Наприклад, від того, як швидко вдасться налагодити постачання боєприпасів та запасних частин.

Шольц вважає, що цілком реально передати у ЗСУ два батальйони танків Leopard 2 (це 80 бойових машин) вже до кінця березня 2023 року.

comments powered by HyperComments