Коли американські танки прибудуть до України

Понедельник, 30 января 2023, 15:31
Вже відомі приблизні терміни початку реального постачання Україні американських танків Abrams.
Коли американські танки прибудуть до України

Американські танки Abrams, постачання яких Києву анонсував Білий дім, зможуть прибути до України наприкінці 2023 року або навіть 2024-го. Про це пише The Washington Post.

За інформацією видання, 31 танк буде передано не з військових запасів США, а буде заново закуплено у промисловості в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Вони будуть відповідати модифікації M1A2 - такі самі, як зараз постачаються у Польщу.

"Вони будуть збудовані без броні зі збідненого урану", - пишуть журналісти.

Видання Forbes раніше писало про те, що великий термін передачі танків Abrams пояснюється саме тим, що компанія General Dynamics Land Systems, яка займається виробництвом цих машин, має демонтувати уран із броні та замінити його на вольфрам.

Існують три основні версії танку: M1, M1A1 і M1A2. Вони відрізняються одна від одної поліпшеним озброєнням, системою захисту, електронікою. Танки M1 Abrams постійно оновлюються. Здебільшого намагаються посилити бронювання та додати нові цифрові системи.

У версії M1A2 у командира з’явився незалежний тепловізійний приціл та нове покоління броні з урану, про яку й розповідає джерело видання. США позбавляють танки цього секретного «рецепту» броні перед тим, як продавати їх іншим своїм союзникам, пише видання.

Версія A2 має складнішу оптику та елементи управління, ніж старіша версія A1.

Зовнішньо схожий на A1, A2 має перероблений бойовий модуль командира з покращеною оптикою для наведення та незалежний тепловізор, який дозволяє командиру самостійно сканувати цілі у будь-яких погодних та бойових умовах.

Механізми керування оцифровані, встановлено нову інформаційну систему, яка дозволяє транспортним засобам безперервно та автоматично обмінюватися інформацією. Використовуючи нову технологію, командири можуть швидко відстежувати розташування дружньої техніки, визначати позиції противника та обробляти артилерійські запити.

Залишаються запитання щодо термінів постачання 31 Abrams до України. Танки збираються лише в одному місці – на державному заводі General Dynamics у Лімі, штат Огайо. Цей завод може виготовляти 12 танків на місяць, але лінія зараз завантажена замовленнями на нові танки для Тайваню та Польщі.

 

comments powered by HyperComments