Деталі російського удару по Україні та Одеській області (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Четверг, 26 января 2023, 16:01
Вранці 26 січня росіяни таки завдали ракетного удару по Україні. Ось що відбувалося в Одесі і не лише у нас.
Деталі російського удару по Україні та Одеській області (ВІДЕО)

Всі основні деталі подій ракетного обстрілу Одеси у нашому відеосюжеті. 

З самого ранку, ще до 7-ї години, по всій Україні оголосили повітряну тривогу і ще до 8-ї було зафіксовано перші пуски ворожих ракет. Загалом росіяни знову завдали комбінованого ракетного удару з літаків та кораблів. Всього вони запустили 55 ракет - це до 40 типу Х-101 з шести стратегічних бомбардувальників Ту-96, що були аж над Каспійським морем, до 9 ракет "Калібр" з кораблів чорноморського флоту, 2 ракети "Кинджал" з літаків МіГ-31 над білоруссю та 4 ракети Х-59 з літаків Су-35, які злетіли з Криму.

З цієї кількості ракет було збито не менше 47 - за інформацією командування повітряних сил. В тому числі три ракети "Калібр" збили над Одеською областю та 20 чи більше ракет - над Києвом та Київською областю. 13 ракет збили над Миколаївською, 7 над Херсонською і ще 3 над Вінницькою областями.

На жаль, було декілька "прильотів". В тому числі, за словами голови Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, було пошкоджено два об'єкти енергетичної інфраструктури в Одеській області. Через це в Одесі та Одеській області з самого ранку немає світла, немає води. А ремонт пошкоджених об'єктів може зайняти декілька днів. Також пошкоджена енергетична інфраструктура у Київській та Вінницькій областях.

Потім росіяни після 14 години намагалися здійснити ще одну повітряну атаку Одеської області, яку було відбито. Збито ще одну ворожу ракету Х-59, випущену з літака Су-35. Таким чином над Одеською областю збито вже 4 ракети, а загалом в Україні не менше 48.

 

comments powered by HyperComments