ЗСУ відступили з Соледару

Среда, 25 января 2023, 15:29
Українське командування офіційно підтвердило відступ підрозділів ЗСУ з містечка Соледар.
ЗСУ відступили з Соледару

Бої за місто Соледар Донецької області на даний момент можна вважати завершеними. Після тривалої оборони та вуличних боїв українські війська організовано відступили на нові позиції на захід від міста. Про це заявив речних Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"Для збереження життя особового складу Сили оборони відійшли від Соледара, закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання: не дали системно прорвати ворогу на Донецькому напрямку фронту і вийти в тил, а потім рухатися на оперативний простір" - йдеться в тексті заяви.

Бої за Соледар тривали всі перші дні січня після того, як росіяни, зокрема підрозділи "вагнеру", перенесли туди всі свої наступальні можливості після провалу їх наступу неподалік під Бахмутом.

За словами речника, лінію фронту в Соледарі було вирівняно: ані оточення, ні взяття в полон українських військових не було. "Це війна. Кожен воєначальник приймає рішення з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на вбивство. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактик малих груп, щоб максимально виснажити ворога”

comments powered by HyperComments