Данія передає Україні всю свою артилерію

Пятница, 20 января 2023, 15:21
Мова йде про 10 французьких самохідних артилерійських установок Caesar. Раніше саме Данія надала Україні мобільні пускові установки протикорабельних ракет "Гарпун".
Данія передає Україні всю свою артилерію

Данія посилить Збройні Сили України одразу 19 самохідними артилерійськими установками Caesar. Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони цієї країни. Фактично Данія вирішила передати Україні всі свої артилерійські установки французького виробництва – 15 одиниць, які вже стоять на озброєнні, і ще чотири, які їй повинна була передати французька "оборонка".

Йдеться про версію з колісною формулою 8x8 на базі шасі Tatra T815-7, яка вперше була показана світу у 2015 році. Ця версія отримала удосконалену систему управління озброєнням та нову автоматизовану систему заряджання, завдяки якій екіпаж САУ становить всього 2-3 особи. САУ має максимальну дальність стрільби до 55 км, боєзапас у 36 снарядів і швидкострільність у 8 пострілів за хвилину.

Як відзначають у міноборони Данії, з цією системою є "низка технічних проблем", які будуть вирішувати спільно з виробником САУ французькою компанією Nexter, а також українською стороною.

Раніше Данія надала Україні всі свої 4 мобільні пускові установки протикорабельних ракет "Гарпун" - єдині у Європі такі сухопутні установки.

comments powered by HyperComments