Танкове питання: до постачання потужної бронетехніки планує долучитися Франція

Четверг, 19 января 2023, 12:40
Після вже обумовленої передачі Україні легких колісних бронемашин з важким озброєнням АМХ-10, які вважають "колісними танками", Франція вже планує передачу партії важких танків "Леклерк".
Танкове питання: до постачання потужної бронетехніки планує долучитися Франція

Франція розглядає можливість передання Україні своїх танків AMX-56 Leclerc, щоб німецький канцлер Олаф Шольц отримав потрібну їм підставу для "спільного з союзниками" постачання бойових машин Leopard 2. Про це з посиланням на неназваного чиновника у Парижі пише Politico.

За словами французького співрозмовника, щодо Leclerc "питання складне і ще не вирішене". "Але ми думаємо про це. Подивимося, що буде вирішено на спільному засіданні урядів Франції та Німеччини", – сказав французький чиновник.

15 січня Велика Британія разом із 14 танками Challenger 2 пообіцяла Україні 30 САУ AS90. Цього офіційному Берліну, очевидно, недостатньо для розблокування постачання "Леопардів". 18 січня Süddeutsche Zeitung повідомило, що у розмові з президентом США Джо Байденом Шольц чітко дав зрозуміти, що Німеччина може поступитися тиску з метою постачання танків Leopard, тільки якщо США поставлять основні бойові танки Abrams. 

Французькі танки Leclerc вважаються одними з найпотужніших у світі та чи не найдорожчими. Він випускався з 1992 по 2004 р. На озброєнні армії Франції зараз є 222 таких танки, 388 у Об'єднаних Арабських Еміратів та 80 у Іорданії.

comments powered by HyperComments