Україна отримає боєприпаси з Пакістану

Среда, 11 января 2023, 12:02
Пакістан долучився на офіційному рівні до тих держав, які надають допомогу Україні. Але не просто так - в обмін на боєприпаси Пакістан розраховує отримати допомогу у модернізації вертольотів.
Україна отримає боєприпаси з Пакістану

я Пакистан планує відправити 159 контейнерів з боєкомплектом для України, а у відповідь отримає допомогу у модернізації своїх вертольотів. Це будуть снаряди 155 мм калібру, заряди для реактивних снарядів М4А2, запали М872 та підривники PDM. Про це повідомляє The Economic Times з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, пакистанська фірма Project Shipping найближчим часом відправить 159 контейнерів з боєприпасами для України, які повинні вийти з порту Карачі та доплисти до Гданська в Польщі. Орієнтовно боєкомплект надійде до Польщі в другій половині січня. Перевозити боєприпаси буде судно під назвою BBC Vesuvius.

На заміну Пакистан хоче отримати допомогу в модернізації своїх радянських гелікоптерів Мі-17 від української фірми, яка "займається виробництвом авіаційних двигунів та промислових суднових газових турбін".

"Минулого року Пакистан і Україна домовилися оптимізувати військові зв’язки, зокрема у сферах оборонного виробництва, навчання, боротьби з тероризмом і розвідки", – розповідають журналісти.

Варто зауважити, раніше ЗМІ повідомляли про те, що в Україні помітили 122-мм снаряди з маркуванням Пакистану. Отримати їх вдалося завдяки "повітряному мосту", який організувала Британія.

comments powered by HyperComments