Рейтинг армії України підвищився

Понедельник, 9 января 2023, 11:52
Опубліковано рейтинг 145 армій світу - Україна в ньому на 15 місці.
Рейтинг армії України підвищився

Експерти компанії Global Firepower (GFP) склали рейтинг армій світу 2023 року, до якого увійшли 145 держав.

Першу позицію в рейтингу посіли США, на другому місці Росія, а на третьому Китай. До першої десятки також увійшли Індія, Великобританія, Південна Корея, Пакистан, Японія, Франція та Італія.

Згідно з рейтингом, армія України зараз посідає 15 місце серед 145 внесених до моніторингу країн. Торік армія України була на 22 місці.

За словами експертів GFP, підвищення рейтингу відбулося після фінансової та матеріальної відповіді Заходу на російське вторгнення в Україну.

Російська армія, незважаючи на серйозні втрати за 10 місяців бойових дій в Україні, залишилася на другому місці, хоча Global Firepower заявила, що бойові дії «другої армії у світі» показали, що має проблеми з її підготовкою, командуванням, навчанням і тиловим. забезпеченням.

Варто зазначити, що в країни в рейтингу ранжуються, виходячи з даних про чисельність збройних сил, їх оснащення та підготовку, потенціал оборонної та іншої промисловості, а також фінансові можливості держав, запаси корисних копалин, площу країни, протяжність її кордонів, кількість держав, з якими вона межує, транспортної зв'язності та інших критеріїв.

Як повідомляють експерти компанії Global Firepower, унікальна внутрішня формула дозволяє невеликим, більш технологічно просунутим країнам конкурувати з більшими, менш розвиненими державами, а спеціальні модифікатори у вигляді бонусів та штрафів застосовуються для подальшого уточнення списку щороку. Кольорові стрілки (зелена, сіра та червона) вказують на порівняння тенденцій за роками (вгору, стабільно, вниз). Тенденції не обов'язково вказують на зниження потужності, оскільки це також може пояснюватись змінами у формулі GFP.

comments powered by HyperComments