Американська повітряно-десантна дивізія готується у будь-який момент прийти на допомогу Україні

Вторник, 3 января 2023, 17:56
101-ша повітряно-десантна дивізія США продовжує навчання в Румунії і являє собою потенційну загрозу для росії, а також готова будь-якого моменту прийти на допомогу Україні. Про це повідомляє The New York Times.
Американська повітряно-десантна дивізія готується у будь-який момент прийти на допомогу Україні

Десантники перебувають у Румунії з літа, постійно тренуючись із місцевими військовими. У ході навчань вони риють траншеї, стріляють з артилерії, а також проводять гелікоптерні атаки, імітуючи ситуацію в районі Херсона.

Десантники американської армії знаходяться лише за кілька кілометрів від кордону з Україною. Вони проходять спільні навчання з румунськими військовими. Стверджується, що військові стріляють з артилерії, проводять вертолітні нальоти і копають траншеї, аналогічні тим, що знаходяться на лінії фронту в районі Херсона. Американський десант перекинуто до Європи вперше з часів Другої світової війни. З їх відправкою до Румунії десантники ближчі до війни в Україні, ніж будь-який інший американський підрозділ.

Місія американської дивізії полягає у тому, щоб стримувати супротивника, демонструючи силу. Розгортання військ у Румунії є попередженням Москві, що НАТО захищатиме "кожний дюйм" своєї території. 101 повітряно-десантна дивізія розмістила в Румунії близько 4000 бійців і старших командирів. З літа вони знаходяться на одній із баз НАТО.

Крім Румунії США розмістили свої війська у Болгарії, Німеччині, Угорщині та Словаччині. Також близько 12 тисяч бійців перебувають у Польщі та країнах Балтії.

22 грудня повідомлялося, що 101 десантна дивізія США знаходиться біля кордонів України і готова прийняти виклик, якщо війна з рф торкнеться території НАТО. Перед цим командування даної дивізії заявляло про готовність вступити у війну на території України, якщо буде суттєва ескалація конфлікту.

comments powered by HyperComments