У новорічну ніч росіянам знищили кілька сотень "чмобіків" (ВІДЕО)

Понедельник, 2 января 2023, 16:46
Одним з найважливіших моментів війни стало знищення у новорічну ніч цілої бази російських мобілізованих у окупованому місті Макіївка.
У новорічну ніч росіянам знищили кілька сотень "чмобіків" (ВІДЕО)

Ще у останні дні грудня російьке командування розташувало кілька сотень "чмобіків" у приміщеннях одного з ПТУ у окупованому місті Макіївка. Поряд з будівлями ПТУ росіяни поставили декілька вантажівок з боєприпасами.

І як раз тоді, коли "чмобики" слухали новорічне привітання від хутіна - їх "привітали" з HIMARS. Це сталося трьома ударами, о 22:57, о 22:59 та о 23 годині за Київським часом - як раз тоді, коли за московським часом (+1 година від Київського та +3 години від Гринвічу) на росії відзначають новий рік. Можливо, ЗСУ застосували відразу три "пакети" з 6 ракет для HIMARS трьома залпами.

Все це було у будівлі колишнього ПТУ №19 у тимчасово окупованій Макіївці, де в ніч на 1 січня окупанти розмістили до 400 чи більше мобілізованих. Потім в Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ повідомили, що ще близько 300 рашистів дістали поранення і назвали причиною інциденту "необережне поводження з нагрівальними приладами".

Там дислокувалися загалом не менш як 286 російських військових:
24 в\с  20-го загону спеціального призначення  ВВ ПриВО ЗС рф;
20 в\с  360-го учбового полку зв'язку   ВВ МВС рф (в/ч 5204);
242 в\с 631-о регіонального учбового центру БП ракетних військ и артилерії ЗС рф.

У соцмережах 1 січня жителі захопленого міста повідомили, що рівно о 12 ночі почули серію гучних вибухів. Вранці стало зрозуміло, що від будівлі ПТУ практично нічого не залишилося. Незадовго до інциденту туди заселили близько 800 «мобіків».

Результат очевидний - стали "хорошими русскими" від 200 до 600 "чмобіків" та знищений склад боєкомплекту. І такі ситуації на фронті не вперше - але вперше про це стало відомо широкому загалу на росії - і тепер там дуже перелякалия та шукають винних. Втім, це насправді означає лише одне - будь-яке скупчення російських військ, техніки чи якихось запасів на відстані до 70-80 км від лінії фронту обов'язково знищується. 

comments powered by HyperComments