По Одеській області завдали ракетного удару (ВІДЕО)

Суббота, 17 декабря 2022, 13:23
Вранці 17 грудня росіяни здійснили ракетний обстріл Одеської області.
По Одеській області завдали ракетного удару (ВІДЕО)

Сьогодні вранці біля 6:30 росіяни обстріляли Одеську область, випустивши дві протикорабельні надзвукові ракети "Онікс" з території окупованого Криму.

Це саме ті ракети, на які спочатку реагує ППО, а лише потім чутно сигнал повітряної тривоги. Саме так було і сьогодні вранці - я спочатку почув два приглушених через велику відстань звуки вибухів, і лише через пару хвилин увімкнулася сирена повітряної тривоги. 

Така специфіка реакції саме на ракети "Онікс" пов'язана з їх дуже великою швидкістю при відносно невеликій дальності пуску - до 280 кілометрів та невеликій висоті польоту. Тому відстежити таку ракету заздалегідь дуже складно - та цілком реально збити вже на фінальному відрізку безпосередньо біля цілі.

Саме так сталося і сьогодні - за повідомленням оперативногоо командування "Південь" обидві ракети збили. І статистично пуски ракет "Онікс" по Одесі у подавляючій більшості випадків завершувалися знищенням цих ракет.

Згодом вже вдень 17 грудня в Одеській області була ще одна повітряна тривога - на цей раз вже без обстрілів.

Також нагадаю, що вчора росіяни здійнили масовий обстріл України, випустивши 76 авіаційних та корабельних ракет, 60 з яких збили.

comments powered by HyperComments