США пропонують надати Україні німецькі танки

Четверг, 8 декабря 2022, 18:01
Адміністрація президента США закликала уряд Німеччини надати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2.
США пропонують надати Україні німецькі танки

Про позицію США щодо передачі Україні танків німецького виробництва повідомляє німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на власні джерела.

Обізнані німецькі чиновники розповіли виданню, що радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван сказав про це раднику канцлера Німеччини Єнсу Пльотнеру під час нещодавньої телефонної розмови. Під час розмови Салліван нібито підкреслив, що згода США на постачання Україні німецьких танків не означає, що це було прохання.

Після публікації Frankfurter Allgemeine Zeitung цього матеріалу, прессекретарка Саллівана Андрієнна Вотсон виступила із заявою, в якій вона, як наголошується, не підтвердила, але й не спростувала цю інформацію. "Ми залишаємо на розсуд Німеччини, яку зброю вона хоче постачати Україні, і не звертаємося до них із жодними проханнями", - йдеться в заяві Вотсон.

Голова комітету німецького парламенту (Бундестаг) з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман також підтвердила, що США дали згоду на передачу Україні танків Leopard 2. "Це мені підтвердили й під час мого візиту до Вашингтона, і під час усіх моїх розмов у Держдепартаменті, у Конгресі та в Сенаті. Наші партнери очікують, що Німеччина виконає свою відповідальність. Ми не повинні кидати Україну. Їм потрібні танки", — написала Штрак-Ціммерман у Twitter.

comments powered by HyperComments