Російські ракетні кораблі вже довго не виходять в море (ВІДЕО)

Среда, 9 ноября 2022, 14:34
Станом на 9 листопада у Чорному морі вже більше доби немає жодного ракетного корабля російського флоту, який становив би загрозу для Одеси.
Російські ракетні кораблі вже довго не виходять в море (ВІДЕО)

9 листопада, за повідомленням оперативного командування "Південь", у Чорному морі перебувають 8 російських кораблів. Серед них немає ракетних кораблів, тому для Одеси та інших міст України немає безпосередньої загрози ракетних обстрілів. Також серед вказаних 8 одиниць є два великі десантні кораблі.

Станом на вчора, 8 листопада, чисельність російського оперативного з'єднання у Чорному морі складала 7 одиниць. Серед них також не було жодного ракетного корабля.

І тому саме загрози ракетного удару з російських кораблів для Одеси та будь-якого іншого українського міста немає вже більш як добу. Однак ситуація може змінитися - адже росіяни все ще мають в строю три надводні кораблі та декілька підводних човнів з "Калібрами", які можуть вийти в море.

Загалом, російський флот після подій 29 жовтня у Севастопольській бухті, коли по ним завдали удар морськими на повітряними дронами, значно скоротив свою активність у морі, в тому числі досить часто взагалі не виводить на позиції ракетні кораблі. Це пов'язано з тим, що обидва фрегати типу 11356, здатні діяти будь-якої погоди, зараз стоять в ремонті, отримавши пошкодження. Також у ремонті два з 4 ракетних підводних човнів. Ті 2 підводні човни, які залишаються - базуються у Новоросійську та не можуть застосовуватися з великою інтенсивністю. А три невеликі корвети проекту 21631 нездатні діяти в морі навіть під час легкого шторму.

comments powered by HyperComments