Як російські катери патрулювали біля палаючого Кримського моста (ФОТО, ВІДЕО)

Вторник, 11 октября 2022, 19:53
8 та 9 жовтня росіяни організували патрулювання Керченської протоки поблизу палаючого та пошкодженого після вибухів Керченського (Кримського) мосту.
Як російські катери патрулювали біля палаючого Кримського моста (ФОТО, ВІДЕО)

Під час аналізу фото- та відеоматеріалів про вибух на Керченському мосту та його наслідки ми звернули увагу на спеціалізовані катери російського чорноморського флоту, росгвардії та, можливо, фсб, які патрулювали неподалік від пошкодженого мосту.

Це можна побачити у відеосюжеті про морські новини за 11 жовтня, де висвітлюється діяльність чорноморського флоту росії за останні декілька днів.

Один з катерів знятий вранці 8 жовтня, поки на мосту ще палає залізничний потяг з паливними цистернами. Інші фото зроблені або у другій половині дня 8 жовтня, або вже 9 жовтня - коли на мосту стоять декілька найсильніше обгорілих цистерн та пожежний потяг.

Це катери проектів 1204 , 21980 і БК-16.

Катери типу 21980 "Грачьонок" - нові спеціалізовані протидиверсійні катери ВМФ рф, що будуються з 2008 р. Вони мають водотоннажність 138-140 т, довжину 31 м., швидкість 23 вузли, озброєні важким 14,5-мм кулеметом, двома гранатометами, переносним ЗРК "Ігла" або "Верба".

Артилерійські катери проекту 1204 "Шмель" - це, по суті, річкові артилерійські легко броньовані катери у 73 т водотонажності, довжиною 27 м, швидкістю до 24 вузлів. Озброєні однією 76-мм гарматою, кулеметами, мають пускову установку на 17 140-мм РСЗВ та переносний ЗРК. До Азовського моря вони під час війни перейшли зі складу Каспійської флотилії.

Катери типу БК-16 - швидкісні багатоцільові катери, здатні як перевозити до 19 десантників чи легкий вантаж, так і служити як патрульні чи протидиверсійні. Розвивають швидкість до 42 вузлів при всього 19 т водотонажності, озброєні кулеметом, можуть мать ПЗРК.

У відеосюжеті - як вибухнув Керченський міст.

comments powered by HyperComments